Geschiedenis van loonbedrijf Lokers

Opgericht door vader Koos Lokers in 1932 op het oude terrein van de Suikerfabriek ‘’De Dankbaarheid’’ aan de schansdijk in Zevenbergen. In 1954 kwamen de eerste maaidorsers (Massey Harris) uit Amerika. Deze werden in kisten gedemonteerd aangevoerd en werden ter plaatsen in elkaar gezet.

In 1958 werd het bedrijf overgenomen door drie oudere broers, waardoor het bedrijf uitgroeide tot 17 medewerkers. Door de aanleg van industrieterrein Moerdijk ging de voorkeur uit naar grondverzet en kwam de landbouw op de 2e plaats.

In 1980 door een enorm faillissement van een hoofdaannemer van industrieterrein Moerdijk, werd het faillissement van Gebr. Lokers uitgesproken.

Ik (Joop Lokers) de jongste van zes broers en drie zussen, wist van kinds af aan al dat ik boer wilde worden. Op 17 jarige leeftijd ben ik zelfstandig akkerbouwer geworden met 18 HA grond.

Dit faillissement liet ik niet aan mij voorbij gaan en ben toen een eenmanszaak begonnen met 2 losse krachten. Ik had toen onder andere een aardappelrooier met twee tractoren en twee Claas Senator Combines en een opgebouwde 6 rijïge Bietenrooier met lader.

In 1985 werd er een Amac ZM 2 zelfrijdende aardappelrooien aangeschaft. In 1987 kwam de eerste bunkerbietenrooier(een Vervaat met een Kleine Voorzetrooier).Er kwam ook een nieuwe Claas combine Dominator 98 SL.

Vanaf 1990 is mijn zoon Raymond in het bedrijf gekomen. Vanaf toen is het bedrijf gaan groeien, machines ontwikkelen en verbouwen om deze vooral beter te laten werken, meer capaciteit, maar vooral het verbeteren van de kwaliteit van het geleverde werk.

In 1991 kwam de eerste Cebeco bunkerrooier en werd toen voor het eerst knolselderij met een bunkerrooier gerooid.

In 1995 is Raymond in het bedrijf gekomen en is de naam veranderd in Landbouw- en Loonwerkbedrijf JC Lokers VOF toen zijn we begonnen met het planten van knolselderij en het rooien van uien.

In 1998 kwam er een 4 rijige Riecam 300 S aardappelrooier bij, deze werd aangepast om wortelen en witlof mee te rooien. Deze werd in 2010 verwisseld voor een pasgeboren DEWULF kwatro allesrooier.

In 2012 is mijn jongste dochter Tamara bij ons komen werken. Zij verzorgt alle administratieve werkzaamheden.

Op 1 januari 2013 is ons bedrijf versterkt met de komst van Zico Wuijts.